UZNEMIRUJUĆE

Nije za one slabog želudca: Evo koja je veza životinja i najdražih nam gumenih bombona

Belgijska redateljica Alina Kneepkens kreirala je kratki horor film koji detaljno prikazuje surov način
 Bernd Bölsdorf/Panthermedia/Profimedia

Ako su gumeni medvjedići, prstenovi s okusom breskve i gumeni crvi neke od vaših omiljenih poslastica, pozivamo vas da sada prestanete čitati. Način na koji se pravi većina bombona na bazi gume mogao bi vas uznemiriti, piše Huffpost a prenosi Slobodna Dalmacija.

Ako vam je ikad prijatelj vegetarijanac odbio voćni zalogaj ili šalicu želea, znate da je to zato što su mnogi od tih proizvoda napravljeni od želatine. Želatina je se radi od životinjske kože i kostiju.

Belgijska redateljica Alina Kneepkens kreirala je kratki horor film koji detaljno prikazuje surov način na koji se proizvode gumeni bomboni. U snimci je prvo prikazan gotov slatkiš, da bi se postepeno razotkrio njegov krvavi početak.

Ovaj je film jedan u nizu kratkih dokumentaraca od kojih se okreće želudac, a koji dokumentiraju način na koji se priprema naša hrana. Filmovi iste autorice o zecu sa šljivama, tipičnom belgijskom jelu, i crnom pudingu nisu za one slabog srca.

Naravno, postoje veganske zamjene za želatinu, a s njima se rade i neki slatkiši. Agar (koji se također naziva agar-agar) popularna je zamjena za želatinu koja se dobiva iz algi.

Zato ne očajavajte - u trgovinama ima pregršt veganskih opcija koje možete isprobati.

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:33