AKCIJA

Nilski konji oteli krokodilu plijen: U zadnji čas spasili nesretnog gnua od smrti

Snimka je privukla veliko zanimanje na Redditu, gdje je objavljena i čiji su korisnici pogađali razloge ovakvog ponašanja

Ilustracija

 Blickwinkel/Alamy/Profimedia

Ponekad životinje iz čiste samilosti pomažu jedne drugima, a nekad je to plod slučajnosti. Postoji i treći scenarij: mrze predatora, pa će čisto da mu napakoste dati sve od sebe da ostane bez obroka. Što je od tog troje slučaj u situaciji u kojoj dva nilska konja spašavaju gnua od krokodila, ne zna se, no odlučili su mu pomoći.

Nije poznato gdje je snimka nastala, no na njoj vidimo kako jedan gnu pokušava pobjeći krokodilu. Ona ga je ulovio za nogu i ne pušta. Drugi pripadnici njegove vrste, kao i zebre, to mirno promatraju, no jadnoj životinji nitko ne pokušava pomoći. Ne čine to ni ljudi koji snimaju ovaj video, jer očigledno svi smatraju kako je riječ o prirodnoj selekciji.

No, dva nilska konja ne misle tako. Ili im možda taj krokodil ide na živce, no valjda imati na umu i da su to veoma teritorijalne životinje, koje mogu napasti samo zato što je netko na njihovom području. Ili, tko zna, možda su jednostavno željeli spasiti život nesretnog gnua.

On se uspio izvući na obalu, a mnogi su komentatori izrazili nadu da mu noga nije pretrpjela ozbiljnije ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:40