PRVI LJUBIMCI

Novi stanari: Nakon četiri godine psi se vraćaju u Bijelu kuću, Biden dovodi dva njemačka ovčara

2021. u Bijelu kuću će zajedno s Bidenovom obitelji useliti njemački ovčari Major i Champ
Jedan od Bidenovih pasa, njemački ovčar Champ
 Win Mcnamee/AFP

Nakon pet dana neizvjesnosti Amerika je dobila izabranog predsjednika Joe Bidena, a od siječnja će, nakon četiri godine, travnjacima Bijele kuće ponovno trčati najbolji čovjekovi prijatelji.

U rezidenciji američkog predsjednika na adresi 1600 Pennsylvania Avenue NW u Washington, D.C. nije bilo predsjedničkih pasa od 2016., kada je u nju uselio republikanac Donald Trump kao prvi predsjednik nakon mnogo desetljeća koji nije imao psa.

To će se sada promijeniti i 2021. u Bijelu kuću će zajedno s Bidenovom obitelji useliti njemački ovčari Major i Champ.

Bidenovi unuci prozvali su dvanaestogodišnjeg Champa koji se pridružio obitelji 2008., Biden Stariji, piše u nedjelju USA Today.

Mlađeg Majora Bidenovi su udomili prije dvije godine i on je prvi udomljeni pas koji ulazi u Bijelu kuću. Bio je jedan od šest štenadi bačenih na smetlište i spašenih hitnom veterinarskom intervencijom jer su bili izloženi otrovima, objavila je 2018. udruga Delaware Humane Association.

"Tako smo sretni što smo primili Majora u obitelj i jako smo zahvalni Delaware Humane Association na tome što pronalaze dom za Majora i bezbrojne druge životinje", rekao je Biden za CNN 2018.

Joe Biden je bio vlasnik najmanje tri druga njemačka ovčara i doge zvane Governer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:55