KOJA NJUŠKICA

O ovom preslatkom malenom stvorenju trenutno brinu ovi ljudi, a dobila je ime - Palčica

O njoj se brine volonterka udruge AWAP, kod koje će ostati sve dok ne bude spremna za samostalan život u divljini

Kuna koja je dobila ime Palčica

 Udruga AWAP

Iz udruge za zaštitu divljih životinja AWAP, koja djeluje na području Zaprešića, objavili su kako im je stigla prva ovogodišnja malena kuna. Nađena je na cesti u sred bijela dana, a pošto joj majke nije bilo na vidiku, moglo se zaključili kako je, nažalost, nastradala. Maleno stvorenje je još uvijek nesamostalno, pa mu je potrebna pomoć.

Tako je kunica završila na njihovoj skrbi. Dobila je ime Palčica, jer je sitna, ali vrlo živahna.

- O njoj, kao i o većini kuna mladunčadi brine naša Tajana s odličnim programom othrane, pripreme i konačnog puštanja u prirodu kada za to dođe vrijeme. S puno strpljenja i bez forsiranja - objavili su i pojasnili kako to znači da se malena stvorenja, između ostalog, uči i kako loviti, jer oni moraju znati sebi uloviti hranu. Bez toga ih se u prirodu ne može vratiti.

Zbog toga nije lako brinuti se o njima na ispravan način i omogućiti im da steknu dovoljno znanja kako bi se mogle vratiti u divljinu, gdje i pripadaju. No, ima tu još jedan element.

- Kad su ovako mali, jako su slatki i čovjeku se teško rastati od nekoga koga si hranio na dudu. No, treba poštovati njihovu želju za istraživanjem, jer su to iznimno znatiželjna stvorenja, kao i za slobodom - dodali su iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 12:03