NEOBIČNA INTERVENCIJA

Obično sa stabala spuštaju mačke, no ovoga puta su vatrogasci pomogli nekome posve drugačijem

Prolaznici su bili iznenađeni videći tko je na kraju spušten iz krošnje
 Dumovec

Kad u rubrici VauMijau pišemo o vatrogascima ili članovima HGSS-a, onda je jasno kako su negdje spasili neku životinju. Nikad ne odbijaju pomoći biću koje je u nevolji, tako da uvijek o njihovim akcijama pišemo neke lijepe priče.

Baš takva je ona koja se u subotu navečer dogodila na zagrebačkom Jarunu. Sa stabala, doduše, obično spuštaju mačke, no ovoga puta pozvali su ih da pomognu životinji koju inače ne treba skidati sa stabla - ptici.

- Na vrhu je bila odbjegla ara, koju je trebalo spustiti na sigurno. U pomoć smo pozvali vatrogasce, koju su nam vrlo brzo priskočili u pomoć, pa je znatiželjna ptica ubrzo bila na sigurnom. Hvala vatrogascima na pomoći - objavili su iz Dumovca, čiji su hvatači izašli na teren nakon dojave građana i koji su se pobrinuli za nečiju kućnu ljubimicu.

Što je točno znatiželjna ptica radila na vrhu stabla i zbog čega nije htjela sletjeti, nije poznato, no njena akcija spašavanja privukla je pozornost prolaznika koji su bili uvjereni kako je visoko u krošnji neka druga životinja, koja se sama ne može spustiti. Nisu mogli vjerovati da je gore jedna - ptica.

image
Dumovec
image
Dumovec
image
Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:43