ŠOK U ARIZONI

Obitelj u garaži otkrila 20 otrovnih gmazova: ‘Stisli su se oko bojlera, jezivo!‘

Stručnjakinja koja je stigla bila je prilično impresionirana videći toliko zmija na jednom mjestu

Ilustracija

 Rspca/Swns/Swns/Profimedia

Kad idući put prestrašeno uzmaknemo od pauka koji nam se uselio u dom, sjetit ćemo se priče o ljudima kojima su životinje također uselile u dom. Kao i naš pauk, i ta su stvorenja bila izbezumljena kad su vidjela pripadnike naše vrste, no razlika između nas i ljudi iz ove priče je u činjenici da smo se mi gledali oči u oči s paukom, a oni su sa sigurne udaljenosti gledali u ravno 20 čegrtuša. Otrovnih, jasno.

Istina, od toga je bilo 15 malenih zmija, ali svejedno, ovi posjetitelji nisu bili dobrodošli na tom mjestu . Obitelj iz američke Arizone koja ih je otkrila u garaži koja je bila pretrpana stvarima (zmije vole takva mjesta) odmah je u pomoć pozvala stručnjake iz Rattlesnake Solutions. Oni su odmah stigli i iznenađeno izbrojili gmazove. Većina njih stisnula se oko postolja bojlera za toplu vodu.

Stručnjakinja koja je stigla bila je prilično impresionirana videći toliko zmija na jednom mjestu. Problem s teksaškim čegrtušama (Western diamondback rattlesnake) jest što su otrovnice. Istina, otrov im je manje opasan nego kod drugih vrsta, ali svejedno nisu bezazlene. Imajuću to na umu, žena ih je prikupila i odnijela u prirodu, dalje od ljudi.

Bio je to njihov osobni rekord - najviše čegrtuša koje su iselili iz samo jedne kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:51