NOVI NASLOV

Objavljena knjiga koja donosi novosti o čudesnom svijetu životinja kojima smo okruženi

Riječ je o naslovu "Te divne životinje" autora Ingrid Newkirk i Genea Stonea
 Ivanm/photographer Prijatelji životinja

Nedavno je u izdanju Planetopije izašla knjiga "Te divne životinje" autora Ingrid Newkirk i Genea Stonea. Oni u ovoj knjizi donose nove spoznaje o fascinantnim bićima s kojima dijelimo planet, istražuju čudesan svijet životinja i savjetuju kako da se s više nježnosti i dobrote odnosimo prema fascinantnim bićima s kojima dijelimo planet.

Posljednjih desetljeća sve više istraživanja pokazuje tko su zapravo životinje – inteligentna, svjesna i empatična bića sposobna za izražavanje emocija, razvijanje komunikacijskih mreža i još mnogo toga. Guske koje se zaljubljuju i ostaju vjerne partneru cijeli život, ribe koje „pjevaju“ pod vodom, ili slonovi koji upozoravaju druga krda na opasnost u blizini, svi oni zaslužuju naše duboko poštovanje.

Newkirk i Stone nude i detaljan vodič kroz nove načine koji ljudima omogućuju da izbjegnu iskorištavanje i zlostavljanje životinja te nam pokazuju kako u svakodnevnom životu možemo spriječiti nepotrebnu okrutnost prema njima. Knjiga Te divne životinje pokazat će vam zašto životinje zaslužuju našu ljubav i poštovanje te što sve možete učiniti da im to i pokažete.

Ingrid Newkirk osnivačica je i predsjednica PETA-e (People for the Ethical Treatment of Animals – Ljudi za etičko postupanje prema životinjama), najveće organizacije za prava životinja u svijetu. Pokretu za zaštitu životinja pridružila se 70-ih godina 20. stoljeća i od tada se neumorno bori protiv iskorištavanja životinja, zagovara promjene zakona u korist njihove dobrobiti te promovira veganstvo. Održala je niz govora o pravima životinja diljem svijeta, od Kanadskog parlamenta do ulica New Delhija, gdje je i odrasla. Autorica je nekoliko knjiga prevedenih na više jezika.

Gene Stone je autor i koautor više od 45 knjiga, uključujući Forks Over Knives (Bolje vilicom nego nožem) i How Not to Die (Kako ne umrijeti). Upoznao je milijune čitatelja s važnim idejama o načininima života, rada i napretka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:00