UPOZORENJE

Objavljujete slike svojih ljubimaca na društvenim mrežama? To može biti opasno za njih

U Ujedinjenom Kraljevstvu zadnjih je godinu dana došlo do porasta krađe pasa i mačaka za nevjerojatnih 170 posto
 Migstock/Alamy/Profimedia

Pogledajte na brzinu svoj Facebook profil. Izbrojite koliko slika ste objavili, a da ste na njima sa svojim ljubimcem ili je sam on. Previše? Nije to samo zamorno za vaše prijatelje, nego može biti opasno za vašeg ljubimca. Na taj način možete privući lopove, koji mogu zaključiti kako jako volite svog ljubimca i spremni ste platiti u slučaju da vam ga netko ukrade.

Naime, engleska organizacija DogLost iznijela je alarmantne podatke kako je zadnjih godinu dana kod njih došlo do porasta krađa ljubimaca od nevjerojatnih 170 posto. Vjerovali ili ne, ljudi kradu pse. Navodno se lopovi na društvenim mrežama informiraju u tome o kojem je ljubimcu riječ, gdje se nalazi, kuda se najčešće kreću, a na meti su i neke određene pasmine. Dakle, šansa da će maznut vašeg Fifija iz kontejnera je manja, ali ipak postoji. Ako vide da ga jako volite, a dovoljno su očajni da im treba novac, ukrasti će ga.

Što policija savjetuje? Da zaključate profile tako da ih ne vide svi, a da svejedno kod objave slika ne dodajete lokaciju na kojoj su snimljene. Također, ne trebate objavljivati podatke o tome kuda se šećete sa svojim psima i u koje doba dana. Imajte na umu da ova vrsta krađa postoji, da je u svijetu sve popularnija, pa da je bolje biti na oprezu, nego riskirati da vam netko ukrade psa i traži da platite kako biste ga dobili nazad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:24