VIDEO

Odlazak po poštu ovom se čovjeku i psu pretvorio u avanturu: ‘Nismo ga ni vidjeli dok se nije zaletio na nas‘

Velika životinja je stajala u dnu dvorišta i promatrala ih, no oni je uopće nisu primijetili

Ilustracija

 -/Alaska Stock/Profimedia

Odlazak do poštanskog sandučića u većini slučajeva nije opasan posao, već samo dosadan. Nije da nam se nešto uzbudljivo dogodi dok koračamo svojim dvorištem u namjeri da vidimo što nam je poštar donio.

Možda u našim krajevima svijeta to nije uzbudljiv zadatak, no u nekima jest. Ne uvijek, jasno, no nekim danima se događa da odlazak do sandučića može biti itekako uzbudljiv. Posebno ako čovjek nije posve koncentriran i ne uoči na vrijeme da nije sam u dvorištu, pa se prilično uplaši.

Dogodilo se to jednom čovjeku koji živi u američkoj saveznoj državi Aljasci. On i njegov psić krenuli su po poštu, ali nisu vidjeli da im se približava jedan los. Taj je najprije stajao i promatrao ih, a kada su došli na sredinu dvorišta, potrčao je prema njima. Nije se činilo da ih želi ozlijediti, već samo otjerati, no u trenutku kad se to dogodilo, čovjek je reagirao na jedini mogući način: pobjegao je nazad u kuću. Njegov je pas također reagirao na način koji se može očekivati: potrčao je za losom bijesno lajući, iako ima svega nekoliko kilograma i velikoj životinji nije nikakva prijetnja.

Sve je na kraju prošlo bez nekih većih problema, ali čovjeku je ovo lekcija da se drugi put malo bolje osvrne oko sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:08