OPATIJSKA SLATINA

Ogromne meduze nasukale su se na popularnu plažu, ne zna se zbog čega

Životinje su postale prava atrakcija, koju su snimali kupaći i prolaznici

Ilustracija

 Dusko Marusic

Čak četiri velike meduze u opatijskom akvatoriju, na pješčanome dijelu kupališta Slatina našle su se u subotu uhvaćene kamerama mnogobrojnih turista i šetača gradom. Najveću su pažnju izazvale među prvim kupačima, a posebno je atraktivna bila ona koja se nasukala u pijesku, čiji klobuk ima promjer od gotovo pola metra, piše Novi list.

– Ovakve divovske meduze nisam do sada imala priliku vidjeti u Opatiji. Svi ih fotografiraju, no kupači, među kojima ima i djece, kreću se po plićaku oprezno, jer se o njima ne zna puno. Bolje ih je ne dirati, jer makar su lijepe, mogle bi i opeći, nikad ne znaš – primijetila je opatijska pjesnikinja Marina Česen, kuma Opatijskih kukala koji su se u subotu odlučili na još jedno kupanje na Slatini u podne.

Uz četiri velike meduze koje su danas postale prava subotnja atrakcija, kuma Opatijskih kukala je, pridruživši se “morskoj kumpaniji” počastila publiku i novim stihovima.

– Dan prej Vazma odlučila san se z mojmi kukali va more hitit i šnjimi vragat. Pa će nan budi ki ko kuhano jaje dat. Za gosti i prijateli to se storilo, da bi v’ Opatije čin veseleje bilo – napisala je Česen.

Nije poznat uzrok nasukavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2022 22:27