DIRLJIVA POSVETA

‘Ona je odabrala mene, nakon svog užasa i tuge koju je prošla. Nisam je mogla odbiti...‘

Danas malena slavi šesti rođendan, kojeg su joj mnogi na društvenim mrežama i čestitali

Žana danas

 Aleksandra Hampamer

Voditeljica čakovečkog azila Aleksandra Hampamer objavila u četvrtak dirljivu posvetu, odnosno, čestitku za rođendan jednom od svojih pasa. Riječ je o kujici Žani, koja je u njen život došla posve slučajno.

Objavu prenosimo u cijelosti:

- Prošlo je više od dvije godine kako je Žana pronađena pred vratima veterinarske ambulante u Županji. Tamo je s vanjskim prijelomima obje prednje noge ležala puna dva dana, koliko mi znamo.

Onda su je, uslijed pritiska ljudi, unijeli unutra i operirali i dali je bez ikakve terapije i bez ikakvih uputstava volonteru. Drugo jutro sve je bilo otvoreno. Da Viktor Drago nije čuo za nju i pitao me je l' možemo pomoći, pitanje je da li bi bila živa.

Hitno smo je prebacili u Čakovec gdje ju je u subotu navečer čekao dr. Dolar iz Bioinstituta. Oboje smo se uhvatili za glavu kad smo skinuli prljave povoje s nogu. Te slike ne želim stavljati jer su prestrašne. Ne želim ih se više ni sjećati. Znam samo da smo oboje psovali u tom trenutku. Žana je bila operirana tamo bez otvaranja venskog puta, stavljeni su pinovi da drže potpuno raspucale kosti koji su izašli van i sve se otvorilo.

image

Žana nedugo nakon što je pronađena

Aleksandra Hampamer

Kad je stigla, bila je već na početku sepse. Mišićno tkivo je bilo potpuno upaljeno, imala je visoku temperaturu, na sve bila je puna krpelja i buha, izuzetno mršava, dehidrirana i prljava.

Ali ona je ima takvu volju za životom. Iako je sama operacija bila upitna kao i da li će je preživjeti, preživjela je. Šest mjeseci potom je nosila longete, nije se smjela kretati, a na previjanja smo išli svaki dan. Uz sve to bila je i trudna što smo skužili kad se već lijepo zaoblila. Rodila je 11 malenih, od kojih je već na porodu šestero bilo mrtvih. Na kraju su udomljenje dočekali njih 4. Bila je predivna mama. Nakon svega otišla je i ona u udomljenje i nakon tri tjedna se vratila jer nije ništa drugo radila nego sjedila kod ograde i gledala na cestu iako je imala pristup u kuću, išla u šetnje i imala samo svoje ljude.

Sreća koju je pokazala kad su je doveli natrag bila je neizmjerna. Nisam je više mogla dati dalje, ona je izabrala mene.

I tako danas slavimo njezin šesti rođendan. Primamo čestitke - napisala je Aleksandra u objavi, a Žana je zaista dobila mnogo čestitki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:33