TRAŽI SE

‘Opaka zvijer‘ napada: Nije šala, dvoje ljudi je već poslala u bolnicu, pokušavaju je uloviti

Izdano je i službeno upozorenje, ali mnogo je kritika na račun šerifa, jer nije objavljeno kako točno životinja izgleda

Ilustracija

 MsRamsy/Stockimo/Alamy/Alamy/Profimedia

U nekim dijelovima svijeta zna se dogoditi da lokalne vlasti s vremena na vrijeme izdaju upozorenje zbog neke opasne životinje koja se tamo nalazi i mole ljude da budu oprezni. Istina, ovakva se upozorenja obično izdaju za medvjede, lavove, zmije ili tigrove, no moramo priznati da nas zapravo ni najmanje ne čudi da je opasna životinja u floridskom okrugu Suwanee - jedna mačka! I to takva mačka koja već tjedan dana izbjegava sve one koji su je pokušali uloviti.

Iz šerifova ureda kažu kako su postavili zamke, ali ništa se ne događa. Videći da to ne pomaže, izdali su upozorenje i ljudima savjetovali im da budu veoma oprezni kada vide mačku ili neku drugu životinju u tom području, za koje im se čini da mogu biti bijesni. Drugim riječima, ako vide nešto što je maleno i čupavo i kreće se prema njima, da se ne daju zavarati slatkom njuškicom, nego da pobjegnu.

Kako piše Guardian, iz šerifova ureda su objavili kako su se dogodila dva odvojena incidenta.

- Jedna je osoba vježbala, druga je hodala ulicom. Obje su napadnute, a kad su opisale napadača, shvatili smo da se radi o istom počinitelju. Oboje imaju ozbiljne ozljede i pomoć su potražili u bolnici - objavio je šerif Sam St John, no tvrdi da se ne radi o bjesnoći. Ipak, ona se ne može isključiti, jer se mačka nije ulovila, tako da sumnjaju da je zaražena. Jedino tako oni mogu objasniti njeno ponašanje.

Nada se kako će je uloviti u idućih nekoliko dana, no mnogi su ga kritizirali nakon ove objave. Dok nekima smeta što policija nije izašla u javnost s opisom mačke, pa ni ne znaju kako ona izgleda (ni boja nije objavljena), drugi strahuju kako bi ovo mogao biti poticaj nekima da vani počnu pucati na sve mačke, redom.

Još uvijek se ne zna je li riječ o kućnoj mački ili pak napuštenoj, no sumnjaju na bjesnoću. Pošto je to tek sumnja, ne mora značiti da je bolesna. Možda jednostavno toliko mrzi ljude da je odlučila napadati sve koji joj dođu blizu? Ili, tko zna, možda ima razlog zašto je napala baš ove ljude?

Dok je ne ulove, neće se znati ništa o njenim motivima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:06