MALI JUNAK

Operacija je iza njega, oporavlja se, puno jede, pije, spava i bezobrazno žica maženje....

Put do oporavka još je dug, no Pele će trebati dom. Toplo se nadamo da će ga naći
 Udruga Rocco

Pas Rocco o kojem smo pisali prije nekoliko dana, dobro je. Jučer je bio na teškoj operaciji, kojom su mu sanirane rane i amputirana prednja nožica. Premda su volonterke udruge bile nervozne zbog ishoda, jer je riječ o kompliciranom zahvatu, mali junak je sve to odradio. I ne samo to - njegovo ime više nije Rocco (tako su ga, zapravo, nazvali pratitelji udruge), nego ga sad i službeno zovu Pele.

image
Pele noć prije operacije "ubija" plišane igračke, Udruga Rocco

- Pele je živ. Pele će živjeti. I Pele će budan sanjati Pele će trčati. Pele će hodati. I Pele će biti sretan pas. Eto. Toliko sad možemo reći. Nismo baš ni mi previše sastavljene i hladne glave, slavimo, popit ćemo štogod, a popijte i vi! Za Pelea, za ovu malu, srčanu udrugu - napisale su jučer oduševljene volonterke.

U moru loših vijesti, ova je svakako dobra. Naravno, Pele će jako teško naći dom. Statistike su porazne: crni psi se daleko manje udomljuju, a psi s invaliditetom gotovo nikako. No, dok se on oporavlja, kako bi bilo da mu pokušamo naći dom? Nakon muka i bola i svega što je prošao, ovaj je maleni junak to zaslužio.

image
Pele čeka operaciju, Udruga Rocco
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:19