NAPAD MORSKOG PSA

‘Osjetio sam strašnu bol, mislio sam da ću umrijeti. Potom sam izveo potez koji mi je spasio život‘

‘Osjetio sam težinu. Kao da sam plivao s vrećom cigli. Kada me je ugrizao, osjetio sam veliku bol i pomislio da ću ili umrijeti ili ostati bez noge‘
Eric Stanley
 Facebook

Kalifornijski surfer Eric Steinley obranio se je od napada morskog psa udarivši ga u glavu, nakon čega je morska neman otišla, piše The Guardian.

Naime, morski je pas na plaži Salmon Creek 45 metara od obale napao surfera, koji je tijekom napada uspješno alarmirao ostale ljude koji su se u tom trenutku nalazili u vodi.

Nakon što se je obranio, na obali su mu pružili pomoć te elastičnom trakom za vezanje daski za surfanje zamotali ozlijeđenu desnu nogu.

Steinley je helikopterom prevezen do bolnice Santa Rosa Memorial hospital, gdje su mu liječnici uspjeli spasiti nogu.

Napadnuti muškarac je za The Press Democrat je opisao napad:

- Osjetio sam težinu. Kao da sam plivao s vrećom cigli. Kada me je ugrizao, osjetio sam veliku bol i pomislio da ću ili umrijeti ili ostati bez noge. Tada sam ga udario u glavu. Bio je to slab udarac za tako veliku životinju pa sam se iznenadio kada me je pustio.

Kada je primijetio rep morskog psa te Steinleyja kako tone u dubinu, u pomoć unesrećenome stigao je surfer Jared Davis,

- Čuo sam samo riječi 'morski pas', 'van', 'upomoć' - prisjeća se Davis.

Liječnici kažu da su živci u Steinleyjevoj nozi možda nepovratno oštećeni, no Steinley kaže da je zahvalan što je preživio te da se nada da će i dalje biti dio surferske zajednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:35