FENOMENALNA ŽENA

Osvojila je trećeg Grammya za najbolji album, ali znamo što voli više od glazbe: svoje mačke

Jednom je prilikom izjavila da nema namjeru imati više od dvije, jer je to granica kad se postaje "crazy cat lady"
 Pictorial Press Ltd/Alamy/Alamy/Profimedia

Taylor Swift dobitnica je još jednog Grammya za album godine - ovoga puta za sjani "folklore". No, mi se nećemo baviti njenom glazbom (iako je obožavamo), nego nas je Taylorin novi album podsjetio na njenu drugu najdražu stvar na svijetu - nakon glazbi, TayTay najviše voli mačke.

image
Face To Face/Face To Face/Profimedia

Ima tih tri. Najprije je u njen dom došla Meredith Grey. Taylor je dugo htjela mačku pasmine Škotski fold, a kad ju je konačno dobila, nazvala ju je prema svojem omiljenom liku u seriji Grey's Anatomy. Nakon toga, doma je dovela još jednu macu iste pasmine koju je nazvala Olivia Benson. I ta je ime dobila prema junakinji s malih ekrana, ovoga puta iz serije Law & Order. Zanimljivo je da su se glumice koje tumače te likove, dakle Ellen Pompeo i Mariska Hargitay, pojavile u Taylorinom spotu za pjesmu "Bad Blood".

image
Planet Photos/Planet/Profimedia

Punih pet godina Taylor, koja sebe u šali naziva "crazy cat lady", a svoje mačke obožava i objavljuje njihove fotografije na društvenim mrežama, nije proširivala svoju mačju obitelj. Čak je jednom prilikom rekla kako povlači granicu kod dvije - to je normalna brojka, dok su tri mačke početak sindroma "crazy cat lady". No onda se na snimanju spota za pjesmu "Me" s albuma Lover zaljubila u mačića kojeg joj pred kamerama poklanja Brendon Urie, s kojim pjeva tu pjesmu. Nazvala ga je Benjamin Button, prema liku iz filma Neobična priča o Benjaminu Buttonu.

image
Planet Photos/Planet/Profimedia

Osim što mačke često putuju s njom, pojavljuju se i u njenim spotovima. Recimo, u spotu za pjesmu "Me" pojavile su se sve tri: dvije na kauču, na samom početku spota gdje Taylor predbacuje Brendonu "kako se usuđuje to joj reći, i to pred njihovim kćerima" ciljajući na mačke.

Na društvenim mrežama redovno svojim fanovima čestita Svjetski dan mačaka (u čestitci joj se obično "pridruže" i ljubimci), a kad su je pozvali da pjeva u ekranizaciji mjuzikla "Mačke", nije nimalo dvojila. Jedan od razloga koji ju je u tu produkciju privukao su upravo krznati ljubimci. Film nije dobro prošao, no svi su se složili kako je njena uloga bila sjajna. Kao i pjesma o mačku Macavity, koju je otpjevala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:58