DIRLJIVO

Othranio mladunče gorile pa ga vratio u šumu: Pogledajte dirljivi susret nekoliko godina kasnije

U komentarima su mnogi korisnici YouTubea izrazili svoju tugu jer se dvojac morao ponovno rastati
 Leander Suckfüll/Panthermedia/Profimedia

Konzervator i veliki ljubitelj životinja Damian Aspinall je prije mnogo godina spasio malenu nizinsku gorilu iz Afrike, za koju se godinama brinuo u njegovom Parku divljih životinja Howletts u Engleskoj. Međutim, kada je gorila Kwibi napunio pet godina, Aspinall ga je pustio u šume Gabona u zapadnoj Africi, u sklopu programa očuvanja ponovnog vraćanja gorila u divljinu. Pet godina nakon tužnog rastanka, Aspinall je odlučio potražiti svog bivšeg ljubimca i čitavo iskustvo podijeliti na YouTubeu. Iako se bojao reakcije koju će životinja imati na njega - nije odustajao od svoje želje za ponovnim susretom, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon nekoliko sati vožnje rijekom u šumi u kojoj Kwibi živi, Aspinall ga je napokon uspio pronaći. Izašao je iz broda, oprezno se približio simpatičnom majmunu te su dva "prijatelja" odmah sjeli jedno pokraj drugog. Aspinall je Kwibiju dao hranu te ga je nježno pomazio - kao svaki vlasnik svog voljenog ljubimca.

- Pogledao me u oči s tolikom ljubavlju, bilo je prekrasno. Sjeli smo jedno kraj drugog i uživali. Zagrlio me kao starog prijatelja i jedva me pustio kada sam morao otići. Doveo mi je i svoje prijatelje da ih upoznam, rekao je Aspinall.

Prepričao je i kako ga je tijekom njegovog boravljenja u šumi vjerni kompanjon pratio posvuda.

- Pratio je moj brod i cijelu je večer bio blizu moje vreće za spavanje. Ujutro sam se okupao u rijeci i - eto ga. Ponovno se pojavio blizu mene. Ovo je jedno od najboljih iskustava mog života, rekao je.

Iako su u komentarima mnogi korisnici YouTubea izrazili svoju tugu jer se dvojac morao ponovno rastati, činjenica je da je Aspinall učinio plemenitu stvar kada je životinju pustio tamo gdje pripada.

- Cijeli video mi je radio "knedle" u grlu. Jako dirljivo.

- Isplakala sam se za cijeli život. Ove su životinje toliko prekrasne i inteligentne.

- Hvala vam što ste objavili i podijelili ovaj dirljiv prizor. Kakav nevjerojatan primjer ljudske dobrote i životinje koja pokazuje da je i ona to prepoznala i cijenila, čak i nakon svih tih godina - nevjerojatna demonstracija emocija. Nastavite s dobrim radom, gospodine Aspinall - očito se isplati. Iskrene čestitke tebi i cijeloj tvojoj ekipi, pisalo je među komentarima, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:14