RIJEDAK SLUČAJ

Otrovni bradavičar ubio muškarca: ‘Samo je počeo povraćati, onesvijestio se i prestao disati‘

Njihovi ugrizi mogu izazvati intenzivnu bol i dovesti do nesvjestice, no zapravo ne bi smjeli biti kobni

Otrovni bradavičar

 Michael D. Kern/Nature Picture Library/Profimedia

Muškarac iz američke savezne države Colorado preminuo je nakon što ga je ugrizao njegov ljubimac otrovni bradavičar (Gila monster). Još uvijek nije poznato je li otrov te životinje doveo do smrti, a ako se ustanovi da jest, bit će to zaista rijedak slučaj.

Nesretni Christopher Ward završio je u bolnici nedugo nakon što ga je 12. veljače ugrizao jedan od njegova dva kućna ljubimca. Ubrzo je stavljen na aparate koji su ga održavali na životu, a preminuo je u petak, rekao je u utorak glasnogovornik policijske uprave Lakewood John Romero.

Službenici mrtvozornika okruga Jefferson odbili su u utorak komentirati smrt. Nisu javnosti rekli ništa o tome znaju li je li uzrok smrti otrov kućnog ljubimca ili se pak radilo o nekom drugom zdravstvenom problemu. Njegova djevojka je dan nakon ugriza predala dva guštera, imena Winston i Potato, službenici za kontrolu životinja u Lakewoodu, Leeshi Crookston, piše ABC News.

Ona je policiji rekla kako je bila u njegovom domu kad je čula nešto čudno. Brzo je ušla u sobu i vidjela Winstona kako se ulovio za Wardovu ruku. Njen je dečko nedugo nakon toga počeo povraćati, a na kraju se onesvijestio i prestao disati. Premda je vrlo brzo prebačen u bolnicu, nije mu bilo spasa.

Pokojnikova djevojka je policajcima rekla da su kupili Winstona na izložbi gmazova u Denveru u listopadu i Potato od uzgajivača u Arizoni u studenom, prema izvješću službenika za kontrolu životinja. Kad joj je rečeno da su ove životinje ilegalne u Lakewoodu, žena je rekla policajcima da ih želi što prije predati službenicima. Oni su ih poslali u Južnu Dakotu, u ZOO vrt Reptile Gardens.

Otrovni bradavičari su, kako im ime kaže, otrovni gmazovi koji potječu iz jugozapadnog SAD-a i Meksika. Njihovi ugrizi mogu izazvati intenzivnu bol i dovesti do nesvjestice, no zapravo ne bi smjeli biti kobni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:44