DOGUE

Otvoren restoran namijenjen samo psima, u kojem se pripremaju savršeni obroci za njih

Gosti nisu samo gurmani, nego i oni koji pate od raznih vrsta alergija ili kakvih drugih zdravstvenih problema

Pas MJ uživa u dogguccinu 

 

 Josh Edelson/Afp/Profimedia

Prošla su vremena kada smo bili sretni ako nas sa psom puste u restoran - došlo je vrijeme restorane namijenjene samo psima! Jedan takav nedavno je otvoren u San Franciscu. Nazvan je Dogue, a nudi isključivo hranu za pse. I to, naravno, ne bilo kakvu: to su gurmanski obroci, među kojima je i torta od divljači te brojne divne slastice. Sve to psi, naravno, obožavaju, ali mora se reći kako hrana nije za one vlasnike koji nemaju baš pune džepove. Istina, cijene variraju, pa se mogu naći i jeftinije stvarčice, poput psećeg peciva koje košta oko 30 kuna.

image

Dogue nudi i zapakirane poslastice

Josh Edelson/Afp/Profimedia

Vlasnik restorana je Rahmiu Masserwehu koji kaže kako ga je na otvaranje inspirirala njegova ogromna ljubav prema psima. Htio im je pružiti ono što, on duboko vjeruje, zaslužuju. Sve je krenulo od njegova i suprugina prvog psa, Grizzlyja, za kojeg je počeo osmišljavati jelovnike.

Najprije je spremao jela svom psu, potom u jednom psećem ‘vrtiću‘, a nakon toga je otvorio i svoj restoran. Njegovi prvi gosti su ne samo oni čiji vlasnici imaju viška sredstava, pa su spremni platiti više od 500 kuna za obrok, nego i psi koji pate od raznih vrsta alergija ili kakvih drugih zdravstvenih problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:02