SVOJEGLAVA

Ova mačka prezire svoj krevetić i spava na mjestu koje je ona za sebe odabrala

Iskusni vlasnici tvrde da je ovo sasvim uobičajeno ponašanje za ovu vrstu
 Privatni album

Vlasnici mačaka ni malo ne skrivaju činjenicu da su njihovi ljubimci prilično na svoju ruku. Koliko se puta dogodilo da su naručili skupe igračke, koje njihovi čupavci ignoriraju, ali se zato s beskrajnom ljubavlju igraju s kutijom u kojoj je ta igračka došla? One jako dobro znaju što im je zabavno, a što ne. Činjenica da su se ljudi potrudili kako bi osmislili igračke koje će im se svidjeti njima ne znači baš ništa.

image
Privatni album

Jednako je i s krevetićima, skrivalicama, malenim kućicama. Svaki iskusni vlasnik onome koji u život tek dovodi mačku dat će zlata vrijedan savjet: ne kupuj joj ništa za spavanje, jer to sigurno neće biti korišteno. Svaki je novi vlasnik ipak osjećao dužnost da ljubimcu priskrbi mjesto za spavanje, no na kraju se obistinilo predviđanje: ono je zjapilo prazno.

Tako je i u ovom slučaju - mačka je dobila svoju skrivalicu, u kojoj je jastučić. Njena vlasnica krevetić je postavila na povišeno mjesto, kako bi se mačka osjećala sigurno i odabrala tamo spavati. No, dogodilo se ono što su joj svi rekli: mačka je radije odabrala spavati u kartonskoj kutiji. Jedini ustupak kojeg je bila voljna prihvatiti jest deka, koju joj je njena vlasnica stavila na dno kutije.

image
Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:25