DAN LJUBIMACA

Ovaj je muzej odlučio svima koji u srijedu dođu sa psima dati besplatan ulaz

Osim toga, u suradnji s lokalnim skloništem i vatrogascima promoviraju udomljavanje

Ilustracija

 Bart Maat/Afp/Profimedia

U Muzeju grada Zagreba se, povodom Svjetskog dana kućnih ljubimaca koji se obilježava 30. studenog, organizira poseban program za ljubitelje pasa, a namijenjen je i pomaganju napuštenim prsima. U suradnji sa skloništem iz Dumovca i Javnom vatrogasnom postrojbom, iz muzeja su odlučili ljude potaknuti na udomljavanje.

- U stalnom postavu Muzeja te na obližnjem Vrazovom šetalištu, fotografirat ćemo pse iz Skloništa u društvu vatrogasaca i djelatnika Muzeja. Raduje nas što se ovoj akciji odazvao i veleposlanik Republike Slovenije u RH, gospodin Gašper Dovžan, a nadamo se odazivu i ostalih pozvanih uzvanika.

Objavom fotografija i priča ovih pasa želimo potaknuti javnost da njima, ali i brojnim drugim psima i macama slične sudbine, otvore svoja srca i domove i učine im ovu, ali i mnoge zime koje će tek uslijediti, lijepom i toplom - poručuju iz muzeja.

Pozivaju vlasnike pasa da dođu u muzej taj dan jer će svima onima koji dođu u pratnji svog čupavog najboljeg prijatelja ulaz biti besplatan.

Podsjetimo, ovaj je muzej na Svjetski dan zaštite životinja otvorio vrata posjetiteljima koji dolaze sa psima, tako da je to jedan od muzeja u koje se uvijek može doći u njihovoj pratnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:43