DIRLJIVO

Ovaj pas neprestano svojoj novoj obitelji zahvaljuje što su ga udomili

Ne znamo što je pas prošao prije tog trenutka, no zapravo je to nevažno, jer će mu budućnost biti sjajna
Ilustracija
 Francisco Gonzalez Sanchez/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogi ističu kako je udomljavanje životinja važno zbog mnogih razloga, no jedan od njih koji se ne spominje često je činjenica kako se pas pri tome osjeća. Bilo da ih udomljavate iz ulice ili azila, bilo da je iza njih grozna ili samo tužna priča, svaki pas je sretan kad osjeća da odlazi u nešto novo, dobro, samo svoje. Naravno da ne zna što ga čeka, ali odlazak je uvijek uzbudljiv.

Mnogo je fotografija pasa koje vlasnici ostave u azilu nakon godina zajedničkog života, što im slomi srce. Ne mogu spavati, ne žele jesti, doslovno umiru od slomljenog srca. No, život se pobrine da ih nagradi s drugom situacijom, s ljudima koji dolaze baš po njih, da im pruže dom do kraja njihovih života.

Patnja uvijek bila nagrađena nečim lijepim. Vidimo to u ovoj snimci psa koji je upravo udomljen i koji će svaki trenutak otići sa svojim novim skrbnicima u svoj dom. Način na koji naslanja glavu na svoje ljude je dirljiv, jer pas kao da im na taj način zahvaljuje što su odabrali baš njega i odlučili mu pružiti novi život. Ne znamo što je prošao prije nego je udomljen, no to je sad nevažno, jer je pred njim sjajna budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:52