VIDEO

Ovakve snimke u Jadranu se ne viđaju često: Pogledajte ove kitove kod Visa!

Prekrasne životinje uopće nisu bile svjesne da je netko u blizini, tako da su se ponašale prirodno
 Screenshot YouTube

Neki prizori na ovom svijetu, duboko fascinantni, ljudima uopće nisu vidljivi. No, zahvaljujući tehnologiji, sada ih možemo promatrati i uživati u njima. Među takvim prizorima svakako je onaj koji je snimljen kod Visa, gdje je dronom zabilježeno nekoliko kitova.

- Ovo smo doživjeli tijekom ribolova kod prekrasnog Visa. Naš dron snimio je kristalno-čisto more i razvedenu obalu, a svjedočio je i veličanstvenosti ovih nježnih divova u njihovom prirodnom staništu - napisao je ispod snimke na YouTubeu njen vlasnik Stefan Torres.

Prekrasne životinje uopće nisu bile svjesne da je netko u blizini, tako da su se ponašale prirodno i, na svu sreću, nisu bile uznemirene. Plivale su za nekim svojim poslom, koji sigurno ima veze s hranom, posve neometane od ljudi.

Najveća opasnost kitovima prijeti upravo od ljudi, jer naša vrsta donosi probleme u baš sve segmente njihovog života. Bilo da se radi o tome da pojedu plastiku misleći da je riječ o planktonu, da im buka brodova smeta komunikaciju i razmnožavanje ili da umiru od sudara s brodovima. Imajući na umu koliko im nevolja donosimo, lijepo je neke od njih vidjeti u Jadranu, kako smireno i zadovoljno, neometano od ljudi, žive svoje živote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:41