SAMO LJUBAV

Ove dvije kornjače uopće nisu marile za poglede drugih, nego su se prepustile strastima

Svi se nadaju kako će njihovi nježni zajednički trenuci uroditi brojnim potomstvom
 Ronald Gorsic/Cropix

Mnoge su životinjske vrste ugrožene i veoma često ZOO vrtovi muku muče jer nema podmlatka. Neke jednostavno ne žele raditi na potomstvu - vjerojatno zato što im smeta buka, ljudi, malen prostor u kojem žive. Koji god razlog bio, nisu zainteresirane za to da se prepuste trenucima strasti, pa su se ljudi domislili raznim načinima kako ih potaknuti da provedu neke lijepe zajedničke trenutke.

No, time se ne moraju baviti u zagrebačkom ZOO vrtu, gdje je naš Ronald Goršić zatekao jedan par u nježnom vođenju ljubavi koje će, nadaju se svi, rezultirati brojnim potomstvom. Dvoje ljubavnika nije smetalo što ih svi gledaju, a nisu reagirali ni na zvuke ljudskog razgovora, smijeha, koraka... Nije ih zanimalo baš ništa jer su bili posvećeni jedno drugome. Baš kako bi i trebalo biti.

Sad samo treba pričekati neko vrijeme i vidjeti hoće li se broj malenih ostrugastih kornjača, inače trećih po veličini na svijetu, povećati. Zanimljivo je da im mladi u potpunosti sazrijevaju tek s 15 godina, a u zatočeništvu dožive i po stotinu. Tako da, ako ne bude malenih ove godine, ima vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:36