VIDEO

Ove životinje odlučile su koristiti besplatni prijevoz: Voze se na autima, brodovima...

Pokazuje to da su neke vrste životinja iznimno prilagodljive, ali i da nas promatraju i razumiju čemu neke stvari služe

Ilustracija

 Simon Whitfield/Alamy/Alamy/Profimedia

Neke od naših izuma su prihvatile i životinje. Recimo, većina prijevoznih sredstava im je draga i mnoge neće imati ništa protiv da ih koriste. Kad je riječ o našim kućnim ljubimcima, jasno je kako su se oni na to navikli, no divlje životinje su neka sasvim druga priča.

Jedna neobična kompilacija snimki obuhvaća zaista razne životinje i razna prijevozna sredstva. Kad je riječ o ljubimcima, neka vjerojatno nisu udobna, a ni posve sigurna, ali to je druga stvar.

Daleko zanimljivije su divlje životinje - pri tom ne mislimo na one koje su se sasvim slučajno ukrcale - recimo, rakun koji je završio na haubi i zmija koja se zavukla ispod volana. Daleko su zanimljivija ona stvorenja koja su se sama odlučila koristiti besplatnim prijevozom - recimo, nekoliko majmuna koji su se popeli na stražnji dio automobila ili pak morski lav kojem je odlučio da se želi malo odmoriti, pa je skočio na jedan brod.

Pokazuje to da su neke vrste životinja iznimno prilagodljive, što je dobra vijest, ali i da nas promatraju i razumiju čemu neke stvari služe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:53