SVAKA ČAST

Ovi groomeri diljem zemlje odrekli su se zarade: ‘Pomažemo psima svih izbjeglica iz Ukrajine‘

Želja im je barem malo olakšati ove teške dane onima koji su morali napustiti svoje domove
 Ronald Gorsic/Cropix

Mnogi su se u našoj zemlji uključili u pružanje pomoći izbjeglicama iz Ukrajine. Pomaže im se u smještaju, hrani, potrepštinama... Mnogi, naravno, pri tome ne zaboravljaju ni kućne ljubimce i njihove potrebe. Mnogi grooming saloni objavili su kako će svakom ljubimcu koji dolazi iz Ukrajine pokloniti besplatno uređivanje.

U Zagrebu su to saloni Cuckeraj, Happy Pet, Megi, Kali, Dog trezor, Groomeraj, Aroma grooming, Dogtopia, Daj šapu, Pawsitive, Mons Ursi. U Dugom Selu to je LaLoo, Velikoj Gorici Lily, Slavonskom Brodu Adi i Bigi, a u Kutini Dogue i Royal Pet. U Poreču isto čine zaposlenici salona Ritmo, u Rijeci oni u Lennyju, a u Osijeku u Dogroomu. Na svoj način pomažu i oni i karlovačke Abe, koprivničkog Groom and style te dubrovačkog Lady. U Sisku su pomoći odlučili saloni 3I te Rin Tin Trim, a u Ogulinu Nera.

Želja im je barem malo olakšati ove teške dane onima koji su morali napustiti svoje domove.

- Ne mogu uopće zamisliti kako je to jedan dan šetati gradom, a drugi dan da padaju bombe po tebi. Da se onda u tom ludilu, u kojem ti se cijeli život kojeg si vodio i gradio nestaje, pakiraš, uzimaš djecu, starce i psa i putuješ u neki tamo grad neke tamo zemlje koja ti sad postaje utočište. Uopće ne mogu zamisliti kako se ti ljudi osjećaju.

Ne znam ukrajinski, nemam novaca da im mogu omogućiti nekakav život, ali im mogu ošišati psa pa da barem na tih dva sata imaju osjećaj da je život nekako stari, uobičajen, normalan. Znam ja da je to ništa, ali bar na trenutak da nešto bude normalno. Kaže moj suprug da u ovoj situaciji pas nikome nije prioritet, i vjerojatno nije, ali meni je ovo nešto što mogu ljudima ponuditi za privid starog života, za dobrodošlicu, za nadu da će život opet biti normalan - kaže Petra Puvača Klingor iz Cuckeraja.,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 06:37