ManyPets

Ovo je deset najpopularnijih psećih imena ove godine. Je li ime vašeg psa među njima?

Zbog toga određena imena svakih nekoliko godina opet dolaze u modu, ili, ako tako gledamo, zapravo nikada ne prestanu biti ‘in‘

Ilustracija

 Russ Rohde/Imagesource/Profimedia

Kao i sa svim drugim trendovima, i sa psećim psima je isto: jedne godine su u modi, druge ne. Često nam se dogodi da u parku za pse sretnemo nekoga tko je svojeg ljubimca nazvao ka i mi svojeg, jer se vlasnici često inspiriraju svojim okruženjem, piše Mirror. Zbog toga određena imena svakih nekoliko godina opet dolaze u modu, ili, ako tako gledamo, zapravo nikada ne prestanu biti ‘in‘.

Listu najpopularnijih imena objavilo je osiguranje za kućne ljubimce ManyPets. Ona je nastala kao rezultat ankete koju su proveli među čak 510 tisuća vlasnika da napišu deset imena koja se njima čine najpopularnija. Imena Luna svima je bilo prvo na popisu.

Ovo je njihova lista za 2022. godinu:

Luna

Bella

Teddy

Milo

Daisy

Lola

Bailey

Buddy

Coco

Poppy

Istraživanje je pokazalo i da Britanci ideje za pseća imena dobivaju doslovno sa svih strana - neki odabiru ljudska imena, drugi im daju imena po slavnim osobama, treći odlučuju dati ime po vanjskom izgledu životinje ili pak po stvarima koje vide u svoje kućanstvu i dobro im zvuče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:59