JADNIČAK

Ovo je Ivan, glavata želva... Na intenzivnoj je skrbi, ali se oporavlja. Svi se nadaju najboljem

Kad je došao na liječenje, imao je ozljedu oka i vodu u plućima
 Akvarij Pula

Dane vikenda Ivan je proveo u borbi za život. Toj glavatoj želvi su u akvariju Pula davali infuziju i antibiotike. Da mu je dobro, nije, jer ima vodu u plućima i tešku ozljedu desnog oka, na koje ni ne vidi. U ponedjeljak ujutro mu je već bilo malo bolje. Izbacio je svu vodu iz pluća. Vidno je bolje, no i dalje prima terapiju.

Kako je Ivan uopće završio na ljudskoj brizi?

Našli su ga na obali otoka Vanga unutar Nacionalnog parka Brijuni. Odmah je bilo jasno kako mu nije dobro i, ako ga se želi spasiti, potrebno je hitno ga prebaciti negdje gdje mu se može pomoći. Na svu sreću, akvarij u Puli, koji i inače liječi sve morske kornjače iz naše zemlje, bio je blizu.

image
Akvarij Pula

Ivan je odmah završio u njihovoj jedinici intenzivne njege, gdje su mu dali infuziju. Tako je počela borba za njegov život, koja i dalje traje. Još uvijek nije poznato kako je nesretnih zadobio ozljedu oka, no veliki broj kornjača u akvarij stiže s teškim ozljedama. Tako je nedavno njihov pacijent bio Žorž, kojem su morali amputirati peraju. Premda se neko vrijeme činilo da će biti dobro i svi su se nadali da će se vratiti u more, na kraju je preminuo.

Zbog toga se svi nadaju da će se Ivan izboriti za život i da će se sretno vratiti u more.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:35