NEVALJALAC

Ovo je mačak Ferdo, gospodin koji je u nedjeljno predvečerje na noge digao vatrogasce i hvatače

Mijaukao je dok vlasnici nisu utvrdilli gdje se nalazi, a onda su pozvali pomoć
 ZOO Zagreb

Bila je to prava noćna akcija, čiji su glavni akteri mačak Ferdo, vatrogasci i hvatač. Dobro, ne baš noćna, jer je vrijeme događaja u sumrak, ali ovako bolje zvuči. Naime, gospodin Ferdo iz zagrebačke Malešnice je nestao u nedjelju ujutro, a vlasnici su izbezumljeno tražili gdje bi mogao biti. Čuli su ga da mijauče, ali ga nigdje nije bilo.

Mijauk.

Pogledali su grmlje. Ništa.

Mijauk.

Pregledali su živicu. Ništa.

Mijauk.

Pročešljali su cijelu ulicu. Nema ga.

A onda je jedan mijauk pametnjakoviću donio spas, jer su mu vlasnici pogledali prema gore i ugledali ga. Parkirao se tip na krovu kuće preko puta one u kojoj živi i ne mrda.

Zvali, molili, ma kakvi. Ferdo nije surađivao.

image
ZOO Zagreb

Onda su nazvali hvatače, koji su pak pozvali vatrogasce u pomoć. Oni su došli, pustili hvatača da se popne u njihovu košaru i podigli ga prema Ferdi. Čovjek je bio spreman na neki krovni pokret otpora, puhanje i grebanje, ali nije se dogodilo ništa. Mačku je, očito, avanture bilo sasvim dovoljno, pa je, ugledavši košaru, skočio u nju i počeo se maziti sa svojim spasiteljem.

Ta je priča sretno završila, no valjda odmah reći zašto je Ferdo krenuo na put u visine. Njegovi vlasnici kažu da se boji buke, pa je za pretpostaviti da je mačak pobjegao u strahu od petardi, čiji pucnjevi odjekuju gradom. Veliki je to stres za životinje, no one koji bacaju petarde nije briga za to, pa nema smisla da to opet pišemo. Zato ćemo se radije vlasnicima napomenuti da u ovo vrijeme, barem još nekoliko dana, mačke ne puštaju vani, a pse nikako ne skidaju s uzice. Sekunda je dovoljna da se životinja uspaniči i da sve završi loše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:07