PRAVI DIV

Ovo je najviši pas na svijetu! Ogroman je, a dnevno isprazni 12 posuda s hranom!

U svom gradu je već postao slavan, čak i prije nego je dobio ovu zaista posebnu titulu

Brittany i Zeus

 GUINNESS WORLD RECORDS

Njemačka doga Zeus najviši je živući pas na svijetu. Njegova visina predstavlja Guinnessov svjetski rekord koji je postao i služben nakon što je njegova visina službeno ovjerena od strane veterinara. Ovaj dvogodišnjak koji živi u Bedfordu u Teksasu visok je 1046 centimetara.

Nije lako biti tako veliki pas - ovaj momak svakog dana pojede 12 posuda hrane, a njegova vlasnica Brittany Davis je prilikom proglašenja rekorda rekla kako je oduvijek, otkako je bila malena djevojčica, sanjala da će imati baš ovu dogu, koju će nazvati Zeus. San joj je godinama kasnije ostvario njen brat, koji joj je tada dvomjesečnog psa kupio za rođendan.

- Ispočetka smo bili nervozni jer imamo tako velikog psa u kuću, no totalno smo se zaljubili u njega i - evo nas tu gdje smo sad! - rekla je Brittany.

Zeus se samo priključio malenom čoporu s kojim ona živi, a riječ je o mački i tri minijaturna australijska ovčara (Mini Australian Shepherd). Super se uklopio, ali njegov je najbolji prijatelj jedan od ta tri psa, Zeb. Ništa, pa čak ni razlika u njihovoj veličini, ne smeta im kad jure jedan za drugim dvorištem i izvode nepodopštine.

Osim toga, Zeus rado šeće, spava u automobilu, odlazi u lokalni tržni centar. Na pažnju koju izaziva se već navikao i voli sve ljude koje upozna.

- Zna biti zločest samo kad želi ukrasti hranu sa stola ili bebinu dudu - kaže njegova vlasnica.

Kad ga ljudi vide, često komentiraju njegovu veličinu, kaže ona. Često je znaju pitati mogu li ga zajahati i ima li ona sedlo. Odgovor na oba pitanja je, kaže, veoma brz: ne. On je član obitelji, a ne atrakcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 03:44