SAD JE SLUŽBENO

Ovo je razlog za slavlje: Hrvatska je konačno postala slobodna od smrtonosne zarazne bolesti

Ponosni smo na sve kolege iz veterinarske i drugih struka koji su doprinijeli tome da je u našoj zemlji više nema, stoji u objavi
Ilustracija
 Jakub Mrocek/Panthermedia/Profimedia

- Hrvatska je službeno postala zemlja slobodna od bjesnoće! Objavljeno je to na Svjetski dan borbe protiv bjesnoće. Ponosni smo na sve kolege iz veterinarske i drugih struka koji su doprinijeli tome da u Hrvatskoj više nema bjesnoće - objava je to s Facebooka zagrebačkog gradskog skloništa Dumovec.

Rezultat je to dugogodišnje akcije oralne vakcinacije, koja se obavlja u našoj zemlji. Životinje pojedu keksiće koji im se bace iz aviona i tako ih se zaštiti od bolesti. Dobra je to vijest za sve divlje životinje, a dolazi iste godine kada je odlučeno da se ni psi više ne moraju cijepiti protiv te opasne bolesti svake godine, nego je dovoljno to učiniti jednom u tri godine.

Mnogi komentatori bili su oduševljeni ovim vijestima. Ponajviše oni koji se nadaju kako se sada više neće dizati hajka na lisice koje se pojavljuju u blizini kuća. Te plahe životinje dolaze po hranu, a ne zato što su bijesne, kako mnogi to misle.

- Odlično, nekima jasno, da je to dugogodišnji rezultat cijepljenja životinja. Nadam se da ćemo sada biti pošteđeni glupih komentara, kad se pojavi lisica blizu kuća, sigurno je bijesna i treba ju ubiti. Bit će toga i dalje jer ljudi ništa ne čitaju, ne prate niti uče - napisala je jedna žena, a druga se upitala:

- Znači li to da ih se neće ubijati? Sada više nisu "opasne" za ljude, pa da ih se za promjenu pusti živjeti.... - napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:22