BRAVO!

Ovo je tvrtka koja će u svim svojim objektima urediti hranilišta za mace koje žive na ulici

To će i sami financirati, kažu iz rovinjske udruge SOS Šape, koja je pohvalila kompaniju

Hvatanje slobodnoživućih mačaka
 

 SOS Šape Rovinj

Udruga SOS Šape Rovinj objavila je kako je tvrtka Maistra u suradnji s Veterinarskom bolnicom Poreč i volonterima njihove udruge provodi akciju uhvati-steriliziraj-vrati u svim svojim objektima gdje obitavaju slobodno živuće mačke. Istaknuli su da je tijekom prosinca na lokaciji Amarin sterilizirano 19 maca koje su nakon sterilizacije vraćene na mjesto hvatanja. Sve mace su, što je uobičajena praksa, označene oznakom izrezanog trokuta na lijevom uhu.

- Zašto je važna (i Zakonom propisana) obaveza označavanja slobodno živućih maca? Ne učini li se to,mnoge će mace biti ponovo bespotrebno hvatane i sedirane i zato ako kastrirate macu koju hranite - tražite da se maca označi- istaknuli su iz udruge.

U tjednu pred nama počinju sa akcijom u TN Villas Rubin i Polari.

- U obilasku kampova i turističkih naselja s rukovodstvom Maistre popisane su lokacije na kojima će tvrtka Maistra svojim sredstvima urediti hranilišta i postaviti kućice za mace. Tom hvale vrijednom akcijom Maistra će postati prva tvrtka u Hrvatskoj koja će u svim svojim objektima urediti hranilišta za slobodnoživuće mace - objavili su iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:54