FOTO, VIDEO

Ovo je vjerojatno najmanji poni na svijetu: Upoznajte patuljastog i neodoljivog Pumuckela

Sa vlasnicom posjećuje dječje vrtiće, umirovljeničke domove i slične institucije, gdje razonodi ljude raznih dobi i zdravstvenih stanja

Plumcukel s pripadnicima svoje vrste - on je najbliže kameri

 

 

 Ina Fassbender/Afp/Profimedia/Ina Fassbender/afp/profimedia

Šetlandski poniji nisu veliki - maksimalno narastu do 107 centimetara u grebenu, a prosječno imaju 120 kilograma. No, maleni Pumuckel čak je i među svojima prilično malen. Ima 50 centimetara i 35 kilograma. Velik je kao pas i vlasnica ga, uz malo truda, može unijeti u automobil. On se na to navikao i ni najmanje mu ne smeta.

image

Pumuckel

Ina Fassbender/Afp/Profimedia/Ina Fassbender/afp/profimedia

Činjenica da je poni toliko malen oduševila je njegovu vlasnicu Carolu. On je, naime, savršeno zdrav, presladak i - malen. No, zbog svojeg stasa baš nimalo ne pati. Dapače, od toga ima koristi, jer mu ona pušta da ulazi u kuću kad god želi, a doručkuju zajedno. Osim toga, putuju: dvojac posjećuje dječje vrtiće, umirovljeničke domove i slične institucije, gdje razonode ljude raznih dobi i zdravstvenih stanja.

image

Maleni se rado druži s ljudima

Ina Fassbender/Afp/Profimedia/Ina Fassbender/afp/profimedia

Carola se nada kako će njen ljubimac biti upisan u Guinnessovu knjigu rekorda kad navrši četiri godine. No, to tek treba dočekati: malac je star tek dvije, tako da će se morati strpjeti dok ne postane službeno priznat kao najmanji poni na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 07:32