RIJEDAK GOST

Ovog simpatičnog malog ptića spasili su iz hrpe ljepila, slijedi bitka za njegov život

Čišćenje njegovog perja još uvijek traje i to je mučan posao koji se odvija u etapama

Spašeni vodomar
 

 Dumovec, oporavilište ZOO vrta

Vodomari su zaista posebne ptice, jer ih se ne viđa često. Više nisu ugrožene, kao nekad, ali nema ih toliko puno da ih viđamo na svakom koraku. Zbog toga su se hvatači zagrebačkog Dumovca morali na društvenim mrežama pohvaliti da im je jedan vodomar došao na skrb. Malac je preuzet u Kupinečkom Kraljevcu i došao je kod njih na smještaj.

Nesretna životinja je, doznajemo u ZOO vrtu, pronađena puna ljepila. Zbog toga su zaposlenici krenuli s čišćenjem. Ono se ne može obaviti odjednom, nego u etapama. Nakon svake od njih, vodomar još dodatno sam čisti svoje perje. Užasan je to posao, jer je ptica izbezumljena, a posebno je mučan kada svi znaju da je to ljepilo došlo od - ljudi.

- Ne znamo o kakvom se ljepilu radi. Slično je onome s traka za mušice, ali može biti i s nekog gradilišta. On, na svu sreću, nema nikakve ozljede, ali se ipak brinemo. Ova vrsta ptica naime, kada nije u svojem uobičajenom staništu, jako slabo jede. Jednostavno su takvi, a nama to otežava posao. No, nadamo se najboljem, jer želimo da se oporavi i da ga vratimo u prirodu. Naravno, u blizinu mjesta na kojem je pronađen - kaže Damir Skok iz ZOO vrta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:59