ISKORISTIO PRILIKU

Panda pobjegla iz ZOO u Njemačkoj, vatrogasci je tri sata vijali oko stabla

Fred, kojeg su čuvari prozvali Barney, zapravo je Englez i nije bio zadovoljan povratkom u nastambu

Ilustracija

 Petrášek Radek/Čtk/Profimedia

Devetogodišnja crvena panda imena Fred pobjegla je iz svoje nastambe u zoološkom vrtu u njemačkom gradu Koelnu vjerojatno se popevši preko grana bambusa koje su se savile pod snijegom.

- Zbog izuzetno obilnih snježnih padalina grane bambusa su se savile. Fred se vjerojatno preko njih popeo na drveće u neposrednoj blizini - rekao je za Bild glasnogovornik ZOO-a Christoph Schütte.

Čuvari su Frenda pronašli na drevetu pored nastambe, a budući da nije pokazivao nikakvu želju da se vrati kući, u pomoć su pozvani vatrogasci.

Oni su donijeli visoke pokretne ljestve. Kad se jedan od vatrogasaca popeo do njega, Fred je pobjegao s drveta na tlo gde su ga čuvari uhvatili i nakon trosatne akcije spašavanja konačno vratili natrag u njegov ograđeni prostor. Fred nije bio oduševljen, a to je i pokazao "laganim gunđanjem". U nastambi ga je dočekala njegova partnerica, panda Mila.

Glasnogovornik zoološkog vrta rekao je da panda nije ozlijeđena u prošlotjednoj avanturi.

Fred, kojeg su čuvari prozvali Barney, zapravo je Englez. Došao je na svijet u zoološkom vrtu u Cotswoldu 2014., a u Koeln je došao 2015. godine i tamo je jedna od najpopularnijih životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:07