NAJVEĆI BIJEG IKAD

Panika u gradu, nakon poplava s farme pobjeglo više od 70 opasnih grabežljivaca: ‘Ne izlazite iz kuća!‘

Iako ovo nije ovo prvi put da su krokodili pobjegli s neke farme, svakako se radi o najvećem bijegu

Ilustracija

 Anan Kaewkhammul/Panthermedia/Profimedia

Snažne kiše koje padaju u južnoj Kini nisu ljudima donijele samo tipične probleme, nego i one koje nisu očekivali. Među njima je svakako i više od 70 krokodila koji su odbjegli s farme na kojoj ih se uzgaja zbog njihova mesa. Krokodili su donedavno živjeli na farmi u gradu Maomingu, a sad žive negdje drugo. Ne zna se gdje, zbog čega su ljudi upozoreni da je 69 odraslih i šest malenih u bijegu.Smatra se da su negdje u obližnjem jezeru, ali nitko nije posve siguran u to.

Građani su upozoreni da ne izlaze iz kuće ako ne moraju. Vlasti su odmah rekle da je sve pod kontrolom, a navodno su i neki krokodili ulovljeni u utorak, prenosi NBC. Za sada nema ozlijeđenih.

Kineskim društvenim mrežama dijele se snimke na kojima se vide stvorenja nalik na krokodile kako plivaju u vodom poplavljenim područjima. Snimke su izazvale veliku pozornost na Weibu, gdje su mnogi šokirani videći te velike gmazove kako plivaju prema slobodi.

Naime, farma na kojoj su odbjegle životinje živjele je ona na kojoj ih se uzgaja zbog mesa. Ono je na glasu kao dobro za određene medicinske probleme. Trgovina mesom ovih životinjama u Kini nije zabranjena, no, unatoč tome, u zemlji postoje i neke ilegalne farme na kojima se ove velike gmazove uzgaja zbog hrane.

No, nije ovo prvi put da su krokodili pobjegli s neke farme. Prije deset godina šest mladih krokodila iskoristilo je poplave kako bi pobjeglo. Sudbina im nije bila sklona: četiri su ulovljena i vraćena na farmu, a dva su ulovili i pojeli stanovnici sela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:24