VIDEO

Panika u luksuznom ljetovalištu: Svi su se smijali kad su shvatili čega su se zapravo uplašili

Njihova je reakcija razumljiva jer je nedaleko od tog mjesta prošle godine smrtno stradao talijanski turist
 Screenshot X

Mnogi se ljudi boje morskih pasa. Ne vidimo u prvi mah što se to pojavilo u našoj blizini, samo da je veliko. Možda naknadno shvatimo da to stvorenje jede plankton, ali u trenutku panike želimo samo jedno: biti što dalje od njega. Sve to pod uvjetom da nismo obožavatelji morskih pasa, jer se u tom slučaju trudimo uživati u trenutku kad nam se velika životinja približila.

No, onoj prvoj skupini pripadaju kupači na karipskom otoku San Andres nakon što su u petak, 5. siječnja vidjeli kako se pod vodom nešto kreće. Nešto veliko. Pošto je to mjesto veoma blizu onog na kojem je u ožujku prošle godine smrtno stradao talijanski turist, kojeg je napao morski pas, jasno je zbog čega su svi pobjegli na kopno. Muškarac koji je bio na jet skiju se približio i otjerao morskog psa dalje od obale.

Stručnjaci su, analizirajući brojne snimke, utvrdili da se radilo o mlatovki. Riječ je o morskom psu koji se hrani ribama i rakovima, ne ljudima. Ovako plitko došao je jureći za jednom ražom. No, lov je bio neuspješan, prestrašio se muškarca koji mu je došao blizu i vratio se u dubinu praznog želudca. Nije ga bilo potrebno plašiti, poručili su, niti je to pametno ponašanje u blizini morskih pasa, posebno kad ne znamo čime se hrane. Ako ih vidimo, najbolje je izaći na kopno i pričekati da životinja sama ode dalje od obale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 00:20