NIJE IM UGODNO

Panika u susjedstvu: Nestaju im psi, a kamera je snimila da im u selo dolazi nepozvan gost

Prema Pravilniku o proglašenju lovišta zaštićene vrste divljači, ova je životinja potpuno zaštićen samo u Vojvodini

Ilustracija

 Jim Mills/Panthermedia/Profimedia

- Presjeklo me od straha! Nisam se usudila ni vrisnuti, samo sam brzo nastavila svojim putem. Kad sam rekla kolegama na poslu, nisu mi vjerovali. No kasnije je netko u selu pustio snimku s video kamere koja se nalazila na obližnjoj kući sve se vidjelo- prepričava za Dnevnik.hr uplašena mještanka srpskog sela nadomak Leskovca, u podnožju planine Kukavice.

Vuk već dva tjedna plaši ljude, kao i životinje. Mještani su povezali nestanak desetak pasa upravo s tom divljom zvijeri. "Mislili smo da su psi sami odlutali, što se rijetko događa. No, bilo nam je jednostavno nevjerojatno kada smo vidjeli da je lanac strgan, nema tragova krvi, a onda smo dublje u šumi naišli na ostatke. Svi smo zabrinuti. Nitko ne može izaći sam! Ni dan ni noć. Djecu ujutro vode roditelji, čak nitko ne ide sam u trgovinu", ispričao je Boban Stanković, prenosi Telegraf.

Lovci pak smatraju da je riječ o vučici koja ima mladunce i traži hranu.

"Što ako napadne djecu?", pitaju se uplašeni mještani.

Vuk je zaštićen međunarodnim konvencijama o zaštiti europske divlje faune i flore i prirodnih staništa te Konvencijom o biološkoj raznolikosti koju je Srbija potpisala. Prema Pravilniku o proglašenju lovišta zaštićene vrste divljači, vuk je potpuno zaštićen samo u Vojvodini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:21