PRVI NA SVIJETU

Parlamentarni zastupnici na posao dolaze s kućnim ljubimcima: Jedan došao na konju!

Taj je u svojoj zemlji poznat kao veliki ljubitelj koride i borbi pijetlova, koje se još uvijek održavaju

Alirio Barrera na posao je došao jašući konja

 

 

 Jorge Duke/Afp

Zastupnici kolumbijskog parlamenta prvi su u svijetu dobili pravo da na sjednice dolaze u pratnji svojih kućnih ljubimaca, no jednome od njih ljubimac je konj pa je njime ponosno ujahao u Senat.


Alirio Barrera, član Demokratskog centra (desnica) dojahao je do parlamenta, a zatim i ušao u zgradu na svom impozantnom bijelom konju, u čast životinje nadasve važne za kolumbijsko selo.


"Odajem počast seljacima, muškarcima i ženama, čuvarima stada koji žive sa svojim konjima. Svim ljudima koji rade u polju", izjavio je držeći svog bijelog konja za uzde.


Prošli tjedan predsjednik Senata Roy Barreras objavio je dok mu je pas sjedio u krilu da zastupnici mogu odsad dolaziti na sjednice u pratnji kućnih ljubimaca.


Time je kolumbijski parlament "postao prvi u svijetu pet-friendly", pohvalio se predsjednik Senata.


"Moj kućni ljubimac je moj konj", ustvrdio je Alirio Barrera za svog konja koji se zove "Pasaporte" (Putovnica).


"Neki imaju mačke, neki pse, a ja imam konja i ako zakon vrijedi za jednoga, neka vrijedi za sve", objasnio je.


Njegov istup nije se svima svidio.
Senatorica Andrea Padilla smatra da je njegovo ponašanje "nezrelo i da je htio ismijati odluku parlamenta" jer "Nije isto dovesti u ured psa ili konja", rekla je i objasnila "Konj pati na asfaltu, pati na pločniku i na parketu", upozorila je.


U Kolumbiji zakon od 1989. godine štiti divlje i domaće životinje od patnji koje im nanose ljudi, a iznimke vrijede samo za kulturne tradicije kao što su korida ili borba pijetlova koje senator Barrera snažno podržava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 10:08