MUČAN PRIZOR

Pas glavom zapeo u plastičnoj posudi: ‘Jurili su za njim, a onda se samo srušio‘

Nakon toga je njegova fotografija osvanula na plakatima diljem zemlje, a ljude se poziva da pažljivije odlažu otpad
 Animal Rahat

Nedavno smo pisali o jelenu čija je glava zapela u plastičnu posudu, pa je s njom danima bježao od ljudi koji su ga pokušavali uloviti da mu skinu to s glave. Na kraju im je uspjelo, a onda su shvatili kako je jelen bio veoma snalažljiv, pa je uspio u plastici probušiti rupe. Nije mu baš bilo lijepo, ali je ipak mogao jesti i piti.

Takve sreće nije bio pas kojeg su vidjeli članovi indijske organizacije Animal Rahat, koji pomažu svim vrstama životinja na području Maharashtre (indijske savezne države, smještene na zapadu zemlje). Primijetili su uznemirenog psa kako juri među automobilima, koje nije baš najbolje ni vidio jer mu je plastika smetala. Nije mogao normalno disati.

- Uspjeli su ga odmamiti od ceste. No, uplašio se i bome je namučio volontere koji su ga lovili. No, na kraju je odustao, jer je bio tako umoran... Zamislite kako je disati kroz plastičnu bocu? U jednom je trenu jurio, u drugom se srušio na pod. Tada su ga spasitelji ulovili, sedirali i uklonili plastičnu posudu, uništivši je, tako da niti jedna životinja, očajno gladna ili žedna, ne ugura glavu unutra i završi kao ovaj pas - objavili su iz udruge PETA, koja je podijelila priču nesretne životinje.

Nakon što su otkrili da ima ozlijeđene stražnje noge, odveli su ga u svoj prostor. Tamo su mu sanirane rane, prespavao je nekoliko dana, kastriran je, cijepljen i skraćeni su mu nokti, što mu je očajnički trebalo. Čim mu je bilo bolje, vraćen je u svoje selo.

- Nakon tog slučaja, diljem zemlje su postavili niz znakova sa slikom ovog psa, kojima ljude upozoravaju da pažljivije odlažu otpad - istaknuli su iz organizacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:43