NOVE PLAVNICE

Pas istrčao iz dvorišta i krenuo prema djetetu, susjed ga otjerao, policija izašla na teren

Vlasnik će biti prekršajno prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira

Ilustracija

 Lunja/Alamy/Alamy/Profimedia

Bjelovarsko-bilogorska policija objavila je kako je u utorak, 10. siječnja, oko 14 sati u Novim Plavnicama pas vlasništvo 40-godišnjaka je istrčao iz dvorišta i zatrčao se prema djetetu koje je pješice išlo iz škole. Dijete se uplašilo psa koji je jurio prema njemu, pa mu je iz ruke pao mobitel i oštetio se.

Potom je susjed, videći psa koji trči prema djetetu, shvatio da se dijete boji i da mora nešto poduzeti. Istrčao je na ulicu i otjerao psa, koji je, videći ga, pobjegao nazad u svoje dvorište. Nije poznato je li pas htio dijete pozdraviti ili se radilo o agresiji. Policija u svom izvješću navodi da se radi o napadu psa na dijete.

- Vlasniku psa kojeg je držao bez nadzora slijedi izvješće o počinjenom prekršaju iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - objavili su.

Psi koji se nalaze u dvorištima moraju biti u ograđenoj prostoru koji im onemogućava da iz njega sami izađu, a vlasnik je dužan na vidljivo mjesto postaviti upozorenje da u svojem prostoru ima psa, kako bi ga svi koji dolaze vidjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:57