VELIKO SRCE

Pas junak: Spašen je od zlostavljanja, a sad drugim psima pomaže u pronalasku doma

Maleni Luis obožava štence, koje uči sve ono što će im u budućnosti biti potrebno

Ilustracija

 Atharia/Alamy/Alamy/Profimedia

Nitko nije na ovome svijetu tako dobar kao psi. Maleni Louis još je jedan dokaz da je ta rečenica točna. Iako je u azil stigao u jako lošem stanju i bilo je potrebno dva mjeseca da se psihički i fizički oporavi, na kraju je on taj koji pomaže drugim psima da pronađu dom. U svega tri godine, kroz njegov dom je prošlo 200 štenaca, kojima je on ‘objasnio‘ kako se treba ponašati i tako ih pripremio za novi dom.

Njegova priča s azilom počela je 2018. godine, kada je s još 21 psom spašen iz užasne situacije. Bio je jako, jako mršav i od straha je samo bio stisnut u kutu sobe. Doslovno nije znao kako se ponašati i nije bio pas, nego sjenka. Trebala su dva mjeseca, koliko je proveo kod privremenog udomitelja, da se fizički oporavi, ali i da se makne iz kuta - da počne trčati za lopticom, jesti keksiće i ležati uz čovjeka na kauču.

Čim se dovoljno oporavio, udomljen je i kod vlasnice je započeo svoju misiju. Baš kao što je i on jednom bio kod udomitelja, tako je on sad postao ‘domaćica‘ svim privremeno udomljenim štencima koje je njegova vlasnica primila u kuću. Za svakog od njih brine se kao da mu je mama - pušta malcima da se igraju njegovim ušima, da skaču po njemu, uči ih kako jesti i piti na pristojan način, kao i gdje obaviti nuždu. Nažalost, dodaje njegova vlasnica kroz smijeh, neke od njih naučio je kako stati blizu ljudi i pustiti ubojit vjetar, a onda veselo promatrati kako svi bježe.

Kad se ne bave tim aktivnostima, Louis i štenci spavaju skupa.

Njegove fotografije i priču objavili su iz američkog skloništa Humane Society of the Pikes Peak Region. Louis je njihov počasni član - ne samo da je bio njuška o kojoj su brinuli, nego sada on brine i odgaja njihove štence. Nemalo su ponosni na njega, kažu, i na to s koliko ljubavi pomaže malenim stvorenjima koji čeznu za mamom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:43