BUKTINJA U TRNSKOM

Pas koji je spašen iz gorućeg nebodera je dobro: ‘Nakon operacije naš Frenkie puno lakše diše‘

Prvi dan smo bili tri puta na pregledu i injekcijama, bojali su se da se pluća ne napune vodom, napisala je vlasnica psa
 Goran Mehkek/Cropix

Nakon što je prije dva dana iz gorućeg nebodera u Trnskom spašen pas Frenkie, na Facebooku se oglasila njegova vlasnica.

Zahvalila je svima na podršci nakon požara u kojem se pas nagutao dima, zbog čega su ga vatrogasci iznosili iz zgrade. Psu su stradala pluća i oči, a morao je i na operaciju zbog komadića plastike koji mu je bio zaglavljen u crijevu. Frenkie je nakon operacije dobro, puno lakše diše, a i oči su mu u boljem stanju.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

- Za početak htjeli bi se svi skupa zahvaliti za podršku. Nevjerojatno koliko poziva i ponuda za pomoć, od srca hvala!

image
Objava Tine Andrašek o psu Frenkieju
Screenshot Facebook

Frenkie je sada dobro. Dosta se nagutao dima, najviše su mu stradala pluća i oči. Prvi dan smo bili tri puta na pregledu i injekcijama, bojali su se da se pluća ne napune vodom i kad su slikali pluća, uhvatili su dio crijeva i činilo se da se nešto zaglavilo. Povraćao je skroz pa smo slikali i jutros i ispalo je da se to nešto nije pomaknulo i da mora na operaciju. Bio je neki komad plastike, pretpostavljaju da je u toj panici nešto grizao pa progutao.

Nakon operacije puno lakše diše, nešto je i pojeo i popravile su se okice.

Kad su ga Saša i Damir nakon požara vozili veterinaru, kažu da je tako cvilio i nešto 'pričao', da to u ovih 7 godina nismo čuli od njega.

Bit će sad dobro. Mazimo ga, pazimo. Hvala još jednom svima koji su pitali i mislili na njega, napisala je Tina Andrašek u Facebook grupi 'Trnsko' uz nekoliko fotografija Frenkieja, koji sada izgleda vidno bolje.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Podsjetimo, fotografija zagrebačkog vatrogasca Marka Radoševića kako iz zgrade u novozagrebačkom Trnskom tijekom požarne intervencije iznosi psa koji se nagutao dima, a koju je snimio Goran Mehkek, fotograf naše fotoagencije Cropix, izazvala je lavinu emocija. No, tog kućnog ljubimca iz zgrade je iznosilo, zapravo, više vatrogasaca koji su se izmjenjivali po stubištu s obzirom da je pas težak a trebalo ga je spustiti do vlasnika sa 10. kata zgrade.

image
Požar u zgradi u zagrebačkom Trnskom.
Goran Mehkek/Cropix

Šef zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih potvrdio je da je požar krenuo iz stana na devetom katu i proširio se na 10. kat.

"Spašeno je šest osoba i više životinja, sve osobe izgledaju u redu, samo ih je nekoliko udahnulo dim", rekao je Jembrih.

Osim Frenkieja, ostale kućne ljubimce su vatrogasci spasili na isti način. Vlasnici su im dali ključeve stanova kako im ne bi razbijali vrata, a sve kako bi ravnopravne četveronožne članove obitelji spasili iz grotla dima.

image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:42