KRIZA IDENTITETA

Pas koji misli da je mačka oduševio svijet, pogledajte njegovo omiljeno mjesto za odmor

Malo je nespretniji, jer mu je tjelesna građa drugačija. ali ne dopušta da ga takva sitnica omete u tome da radi ono što želi

Ilustracija

 Q-images/Alamy/Profimedia

Navikli smo da se psi više manje ponašaju jednako. No, ako odrastu s mačkama, ponekad se dogodi da se ponašaju drugačije. Ne vide nikakve razlike između sebe i drugih ukućana, pa rade stvari koje drugi pripadnici njihove vrste nikada ne rade.

Recimo, sjede na frižideru. To je uobičajeno ponašanje za mačke, no pse baš nećemo vidjeti da to rade. Čak ni onima koji su pravi parkour majstori neće pasti pa pamet da se veru po kuhinjskim elementima i skaču do frižidera. Da bi se uvukli unutra, to da, no ne vide razlog zbog kojeg bi bili gore.

Pit bull Mako radi upravo to. Nitko mu nije objasnio da je pas, a i da jest, njega to vjerojatno ne bi zanimalo. Ako mačke hodaju po namještaju, hoda i on. Istina, malo je nespretniji, jer mu je tjelesna građa drugačija. ali ne dopušta da ga takva sitnica omete u tome da radi ono što želi.

Ne treba ni reći da su snimke koje je napravila njegova vlasnica urnebesne i da joj, prije nego ih je objavila, nitko nije vjerovao da se Mako tako ponaša. Sad joj svi itekako vjeruju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:23