VESNINA PET KUHAONA

Pas mora na dijetu? Dio obroka zamijenite mu brokulom i sigurno će smršavjeti!

U ovoj kolumni saznajemo i možemo li pretjerati s ovom namirnicom, odnosno, koja je savršena količina
 Privatni album

Zimi psi genetski skupljaju više masnoće, koja im više nije potrebna za život na toplim kaučevima. A sigurno su i vaše šetnje po hladnom vremenu kraće nego inače. Njihovo debljanje je gotovo pa neizbježno ako im znatno ne „skratite“ porcije.

Ali kako da im date tako malo hrane? Rješenje je, a da se ne osjećaju zakinutima, da im dio mesne porcije zamijenite brokulom. To je povrće koja pas smije konzumirati, dapače izuzetno je zdravo, a sadrži mnogo vlakana i malo kalorija, svega 37 na 100 grama. Umiješate li ga u sirovo meso (BARF prehrana) neće ni osjetiti razliku. I provjereno funkcionira! Naša ostarjela kelpica, baka Brynn, nakon takve prehrane ne samo što je smršavjela, nego je i puno pokretnija i vitalnija!

Tajna zdravlja brokule je u velikoj količini vitamina K, kalciju i kaliju. Vitamin K zaslužan je za veću gustoću kostiju, koja je u starosti, baš kao i tijekom razvoja, od presudne važnosti i za njih, baš kao za ljude.

image
Privatni album

Pitanje koje se nameće je smijemo li psa svaki dan hraniti brokulom? Odgovor je da, samo ne smijete pretjerati s količinom (zamijenite otprilike petinu obroka), jer cvatovi sadrže izotiocijanate koji u prevelikoj količini mogu nadražiti želudac i izazvati proljev.

Brokulu psi smiju jesti i sirovu, ali je bolje ako je malo prokuhana. Predlažemo da brokuli skuhate i podijelite ga na porcije, koje ćete zamrznuti i potom vaditi iz zamrzivača zajedno sa smrznutim mesom. Dobar tek i bezbolno mršavljenje našim debeljucama želimo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:51