UŽAS

Pas na plaži napao ženu: Ruke su joj pune rana, ona i unučad su potreseni

Vlasnik psa dobio je prekršajnu prijavu, a zbog ovoga pas dobiva oznaku da je opasan

Ilustracija

 Lev Radin/Alamy/Alamy/Profimedia/Lev Radin/Alamy/Alamy/Profimedia

Kupanje s unucima jednoj se Kaštelanki pretvorilo u noćnu moru. Na plaži u Kaštel Štafiliću napao ju je pas pasmine dogo argentino, piše Dalmatinski portal.

- Bila je odvezana, vlasnik je bio u blizini, skočila je na bidnu ženu, bacila na pod i grizla. Unuci joj za to vrijeme bili u moru. U silnoj boli samo je govorila 'djeca, djeca' - prepričava nam širi član obitelji.

I baku i unuke su prevezli na Hitnu pomoć. Rane su velike, ruke su u zavojima, a trauma je silna. Srećom, ponavljala je više puta, djeca su bila u moru, mogla su stradati. Horor se odvio na plaži gdje se kupaju obitelji s djecom. Psima nije dozvoljeno, a ne treba ni naglašavati da je kažnjivo 'držanje bez nadzora', odnosno bez uzice.

- Apelirao bih na vlasnike da drže ljubimce na uzici, a opasne pasmine i brnjicu - dodao je.

No, među opasne pasmine po važećem pravilniku ne spada dogo argentino.

Nakon što je Kaštelanku na kupanju s unucima napao i izgrizao pas, reagirao je gradonačelnik Denis Ivanović.

- Tražit ćemo izmjene zakona i veće kazne za držanje psa bez nadzora, a na našem nivou u sklopu komunalnog reda napravit ćemo sve što možemo. Smiješno je da je vlasnik dobio kaznu od nekoliko stotina kuna - otkrio je Ivanović.

Kontaktirao je, inače, odmah obitelj.

Policija je pronašla vlasnika psa koji je ugrizao nesretnu ženu. Odgovarat će prekršajno, a pas će zbog ugriza dobiti oznaku 'opasan pas' te se ubuduće neće smjeti kretati javnim površinama bez brnjice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2023 18:34