GDJE JE BIO VLASNIK?

Pas u centru grada napao drugog psa, žena ga podigla u naručje. Završila je u bolnici

Moguće je kako se radi o jednom od pasa koje njihovi vlasnici puštaju da se sami prošeću, iako to nije dozvoljeno zbog niza razloga

Ilustracija

 Dr P. Marazzi/Sciencephoto/Profimedia

Nevjerojatna i šokantna situacija dogodila se na gradskom korzu u Bjelovaru u petak oko 8.30 sati.

Naime, 51-godišnja žena je šetala svoga psa te kada je ugledala psa koji slobodno šeće, svog psa je podigla u naručje. U tom trenutku ju je napao pas na kojeg je naišla i koji ju je tom prilikom više puta ugrizao zbog čega je zatražila liječničku pomoć, piše Klikni.

Psa su uhvatili komunalni redar i djelatnici azila za životinje iz Severina koji su utvrdili da pas nije čipiran i koji su ga prevezli u azil za pse.

51-godišnjakinja je u ovom događaju zadobila tešku tjelesnu ozljedu te je zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Bjelovar, naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

- Pas je zaprimljen u sklonište nakon poziva komunalnog redara. Prema nama niti tad niti do danas nije pokazivao znakove agresije. Smješten je u katantenu gdje mora biti dok se ne završi trokratni pregled na bjesnoću što je zakonski postupak kod ugriza pasa, dakle desrt dana. Mikročip nema, a vlasnik nije poznat. Sve daljnje upute očekujemo od veterinarske inspekcije - rekli su nam iz Skloništa za životinje Severin, gdje je pas smješten.

O događaju je, naime, komunalni redar izvijestio veterinarsku inspekciju radi poduzimanja mjera i iz njihove nadležnosti, a policija traga za vlasnikom psa. Moguće je kako se radi o jednom od pasa koje njihovi vlasnici puštaju da se sami prošeću, iako to nije dozvoljeno zbog niza razloga. Pošto ovaj pas nije čipiran niti cijepljen protiv bjesnoće, vrlo je vjerojatno da se neće sam javiti da je vlasnik, jer ga očekuje kazna za niz prekršaja.

Treneri koji rade sa psima vlasnicima uvijek savjetuju da pse ne uzimaju u naručje, jer to može dovesti do još većih problema. Također upozoravaju da se, u slučaju sukoba, vlasnik fizički ne postavlja između dva psa, jer on može nastradati slučajno, bez da ga pas ima namjeru napasti. U slučaju sukoba, pse je najbolje zaliti vodom, ali nju najčešće vlasnici nemaju pri ruci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 18:38