DRAMA NA AUTOCESTI

Planula prikolica puna cirkuskih životinja, izvukli ih u zadnji čas: ‘Pogledajte što su onda deve učinile‘

Životinje su se nakon drame smirile, zebre su mirno pasle, a deve su policajcima pozirale za selfije
 Grant County Sheriff‘s Office - Marion, IN Facebook

Bio je to uznemirujući prizor: zapaljeni kamion pun životinja. U njemu su bile zebre i deve, nesretne životinje koje sudjeluju u cirkuskim predstavama. Vozile su se na mjesto svojeg idućeg nastupa kad je kamion planuo. Dogodilo se to na autocesti u sjeveroistočnoj Indiani.

Oko dva sata u noći, vozilo je buknulo. U pomoć su priskočila dva policajca i vozač kamiona. Pomogli su pet zebri, četiri deve i jednom minijaturnom konju. Izveli su ih iz zadimljene prikolice na vrijeme, tako da nitko nije stradao. Životinje su bile u šoku, ali žive, a uskoro su se smirile nakon kratkog obroka uz cestu.

Policajcima koji su im pomogli kasnije je pružena pomoć zbog udisanja dima. Vozač kamiona, 57-godišnji muškarac nije ozlijeđen. Cesta je bila zatvorena do oko 6.30, koliko je bilo potrebno da se životinje odvezu drugim kamionom, a s ceste ukloni izgorjelo vozilo.

Iz ureda šerifa okruga Grant objavili Facebooku su objavili niz fotografija akcije spašavanja.

- Naši krzneni prijatelji nisu ozlijeđeni - napisali su.

Na snimkama se vidi kako zebre pasu travu uz cestu, a deve su rado pozirale s policajcima.

- To definitivno nisu prizori koje vidimo svaki dan - rekao je zamjenik šerifa Brent Ressett, piše Guardian.

Životinje su putovale s Floride u grad Fort Wayne, gdje je pred njima mjesec dana nastupa, pojasnio je Steve Trump, direktor cirkusa. Rekao je i kako je vozač zaustavio kamion jer je primijetio da nešto ne valja, a onda je otkrio da gori. Vatra se brzo proširila i ugrozila životinje. One su spašene, a prikolica je posve izgorjela. Zbog toga je druga stigla kako bi zebre, deve i minijaturni konj ipak stigli na predstavu koja je planirana za vikend.

- Sretan sam što se na kraju sve dobro završilo - rekao je Trump.

@cbsnews Several camels and zebras were rescued from a trailer fire on Interstate 69 in Indiana‘s Marion County early Saturday morning. The animals survived and were not injured. #news #indiana #camel #zebra ♬ Curiosity - Danilo Stankovic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:15