‘PREKRASAN JE‘

Pobjegao jelen iz parka u Predsjedničkim dvorima, snimljen u susjednom kvartu: ‘Voli šetati po naselju‘

Ravnatelj zagrebačkog Zoolškog vrta Damir Skok rekao je kako jelen lopatar nije autohtona vrsta u Hrvatskoj, ali da se nastanio na Pantovčaku

Jelen lopatar tijekom šetnju u Šestinama

 Screenshot/Petraria/Tiktok

Jelen lopatar koji živi u parku u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku viđen je u utorak u gradskom naselju Šestine u Zagrebu.

Korisnica društvene mreže TikTok na toj je platformi objavila video snimku na kojoj se može vidjeti jelenova ekskurzija u Šestinama.

Lopatar se u jednom trenutku približio kućama, a kasnije je s lakoćom preskočio ogradu pored jedne od cesta u tom gradskom naselju te se od nje udaljio.

Ravnatelj zagrebačkog Zoolškog vrta Damir Skok rekao je jelen lopatar nije autohtona vrsta u Hrvatskoj, ali da se nastanio na Pantovčaku, dijelu Zagreba u kojemu se nalaze Predsjednički dvori, službena rezidencija predsjednika Republike Hrvatske.

Skok je rekao da jeleni lopatari koji žive u parku u Predsjedničkim dvorima često napuste park i prošeću Pantovčakom i Šestinama.

Ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta rekao je da je jelen koji je u utorak uočen u Šestinama "zdrav, uhranjen i prekrasan".

Skok je dodao da su jeleni lopatari znali ulaziti u dvorišta kuća u blizini parka u Predsjedničkim dvorima te da su žitelji Šestina i Pantovčaka s njima znali susresti i u prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 14:23