NEVIĐENA OKRUTNOST

Podstanarka odselila, susjedi zbog smrada ‘trulog mesa‘ pozvali vlasnika. Kad je otvorio vrata uslijedio je horor

Prije nekoliko dana završilo je suđenje njihovoj 34 godine staroj vlasnici koja je priznala krivnju
 Jam Press/rspca/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Jeziv kraj doživjeli su pas i mačka, čija je vlasnica Laura Tate odlučila napustiti stan u Liverpoolu u kojem je živjela. Zaključala ga je i otišla, a unutra je ostavila svoja dva krznena prijatelja. Bez hrane i vode, zatočene u stanu koji im je bio dom.

Nitko nije ni znao da se odselila dok susjedi nisu osjetili odvratan smrad ‘mesa koje trune‘. Obratili su se njenom najmodavcu, koji je došao u stan i šokirao se. Odmah je pozvao inspektore RSPCA, koji su pronašli crnog psa pasmine bull, čije je ime bilo Genghis, mrtvog u hodniku. Nesretna životinja je izgrebala rupu na vratima (neke dijelove drveta je u očaju pojeo), pa se izvukla iz sobe u kojoj je bila, no nije mogla dalje. U hodniku je izdahnula. Pas je bio očajnički mršav i izgledao je jako loše, opisao je inspektor.

Mačka imena Tiggy pronađena je mrtva u gomili smeća u jednoj od spavaćih soba. Procjenjuje se da su ljubimci u trenutku kad su pronađeni bili mrtvi vjerojatno tjedan dana. Svuda oko njih bili su tragovi urina i izmet.

image
Jam Press/Jam Press/Profimedia

Sve to dogodilo se 14. travnja prošle godine. No, prije nekoliko dana završilo je suđenje njihovoj 34 godine staroj vlasnici koja je priznala krivnju i osuđena je na zatvorsku kaznu u trajanju 20 tjedana, uvjetno na 12 mjeseci. Idućih deset godina ne smije nabavljati ljubimce, a mora obaviti i nešto društveno korisnog rada.

Dio javnosti bio je ogorčen činjenicom da za usmrćivanje psa i mačke ne ide u zatvor, no Laura je objasnila kako joj je jako žao zbog svega i da osjeća grižnju savjesti. Zašto je to napravila? Iselila se iz stana kako bi živjela s prijateljem i planirala je doći po ljubimce, ali na kraju ipak nije, pa su oboje izgubili život zatočeni, očajni, gladni i žedni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:14