RASPRAVA

Podvodni istraživač objavio snimku spašavanja ribe u Jadranu, javio se bijesni ribar

Iz organizacije Ghost Diving, čiji su volonteri spasili ribu, objasnili su mu što se točno dogodilo

Screenshot Facebook

Naš poznati podvodni istraživač Velimir Vrzić objavio je snimku spašavanja koje se odvilo na dnu mora. Nesretna kirnja zapela je za mrežu iz koje se nije mogla izvući. Bio bi to njen kraj da nisu naišli volonteri iz Healthy Seas Ghost Diving & Ghost Diving Adriatic.

- Bez riječi. Dvije minute dovoljne su da pokažu svu patnju koja je na kraju završila, naravno, ipak happy endom - napisao je Vrzić ispod snimke.

Dok su neki bili oduševljeni što je riba spašena, jedan je muškarac njene spasitelje prozvao zbog uništavanja mreže i otimanja ulova ribaru koji ju je bacio. No, njemu je istraživač pojasnio situaciju.

- Ribari jednu drugima bacaju alat i onda kad čupaju vani ispadne kaos i tko je onda kriv? Ronioci? Zar itko normalan misli da idem po moru i vadim ribu poštenim ribarima koji žive od toga plaćaju poreze i povlastice? Dajte ljudi budimo ozbiljni i naravno hvala na podršci za sav rad, a dokaz koji vi ribari na površini ne vidite pogledajte sto je na dnu mora. Ribolovni alati jedni preko drugih zapetljani - odgovorio je jednom kritičaru.

Iz organizacije Ghost Diving, čiji su volonteri spasili ribu, su pojasnili kako je riječ o izgubljenoj mreži, jer na njenom kraju nije bilo nikakve plutače.

- Ne govorite gluposti. Uvijek provjerimo je li mreža nečija. Ovo je bila samo jedna od odbačenih mreža i vrša koje nalazimo na dnu prilikom svakog zarona. Poštujemo ribare koji žive od svog posla, ali mislimo da mora postojati poštovanje za život onih pod vodom. Kao ronioci, mi preuzimamo odgovornost, jer mnogi ribari to ne rade - poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:35